DI og LO vil sætte erhvervsakademierne fri

VIDEREGÅENDE: Erhvervsakademierne skal ikke slås sammen med professionshøjskolerne, men skal i stedet være helt selvstændige institutioner, foreslår LO og DI. R, S og DF er positive, men afventer evaluering.
Foto: Pressefoto
Marie Dissing Sandahl

Ministeriets tilsynsundersøgelse viser, at der overordnet set ikke er skabt en sektor med stærke erhvervsakademier. Akademierne har ikke den nødvendige økonomiske, ledelsesmæssige og personalemæssige kapacitet til at løfte opgaven, som vi forudsatte ved de politiske aftaler.

Tina Nedergaard (V)
Undervisningsminister
Styrk erhvervsakademierne ved at gøre dem mere selvstændige, og undgå fusioner med professionshøjskolerne. Sådan lyder budskabet fra både LO's Ejner K. Holst og Lars Goldschmidt fra DI i et debatindlæg på Altinget | Uddannelse i dag.

Det giver ikke nogen mening at lægge de to forskellige uddannelser sammen, for det er helt forskellige udfordringer, som uddannelserne står over for. Erhvervsakademierne uddanner mestendels til erhvervslivet, mens professionshøjskolernes uddannelser er rettet mod den offentlige sektor, lyder argumentet. Lars Goldschmidt kalder tanken om sammenlægninger for "sympatisk", men i realiteten betyder det interessekonflikter.

"Erhvervsakademierne skal være uddannelsesinstitutioner i deres egen ret og fokusere på det erhvervsliv, som de i høj grad betjener. Og det er der ingen grund til at gøre vanskeligere ved at lægge dem sammen med uddannelser, som de dybest set intet har med at gøre," siger Lars Goldschmidt.

Classic-modellen
Derfor foreslår DI og LO konkret en anderledes sammensætning af bestyrelserne på erhvervsakademierne, men de efterlyser også en klar udmelding fra politikerne på Christiansborg.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024