Antallet af nye friskoler stiger

GRUNDSKOLE: Der er stor stigning i antallet af anmeldelser af nye friskoler, som kan åbne næste sommer. Foreløbige tal fra Undervisningsministeriet viser, at antallet er mere end fordoblet siden sidste år.
Marie Dissing Sandahl
Debatten om skolelukninger i kølvandet på statsministerens 360-graders-eftersyn af folkeskolen og store kommunale besparelser har fået antallet af potentielle, nye friskoler til at stige kraftigt i år. Fristen for at anmelde en ny friskole er udløbet og en foreløbig optælling fra Undervisningsministeriet viser, at der er ansøgt om 65 nye friskoler, som kan åbne næste sommer mod 25 sidste år. Det skriver Folkeskolen.dk.

Og ministeriet er endnu ikke færdige med optællingen, så tallet kan stige. Til hver anmeldelse af en nye friskole er der også indbetalt 20.000 kroner, som anmelderen ikke får tilbage - uanset om skolen ikke skulle blive til noget alligevel.

I Hjørring Kommune diskuteres det eksempelvis at lukke 11 kommunale skoler - og fra samme sted er der indløbet foreløbigt syv anmeldelser af nye friskoler.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024