Antorini godkender 99 procent af Ny Nordisk-ansøgningerne

PRESTIGEPROJEKT: 352 skoler og institutioner er klar til første omgang af børne- og undervisningsminister Christine Antorinis (S) prestigeprojekt Ny Nordisk Skole. Det er 152 flere end planlagt. Ekspert tror dog ikke, det vil rykke ved noget som helst.
352 skoler, daginstitutioner og fritidstilbud er med i regeringens Ny Nordisk Skole-projekt.
352 skoler, daginstitutioner og fritidstilbud er med i regeringens Ny Nordisk Skole-projekt. Foto: colourbox.com
Lasse LangePer Bang Thomsen

Ny Nordisk Skole understøtter de projekter, der kommer nedefra, hvilket giver ejerskab og gode muligheder for succes. Det er det helt rigtige at gøre. Vi får af og til trukket tiltag ned over hovedet oppefra, men det går sjældent ret godt med dem.

Lise Ammitzbøll
Skoleleder, Højdevangens Skole
Første trin i børne- og undervisningsminister Christine Antorinis (S) prestigeprojekt Ny Nordisk Skole går nu igang.

Børne- og Undervisningsministeren har godkendt 352 af de 355 indsendte ansøgninger, mens tre skoler er blevet afvist. Det var kun meningen, at 200 ansøgninger skulle imødekommes, men ifølge børne- og undervisningsminister Christine Antorini har ansøgningerne holdt et meget højt fagligt niveau.

"Ansøgningerne har generelt været af høj kvalitet og vidner om den forandringskraft, vores mange dygtige lærere, ledere og pædagoger rundt om i Danmark besidder," siger Christine Antorini om projektet, der er blevet kritiseret for at være varm luft.

De 352 Ny Nordisk Skole-institutioner vil nu få individuel feedback fra ministeriet om, hvordan de kan videreudvikle deres mål og midler, ligesom institutionerne vil blive grundigt informeret om de værktøjer og den viden, ministeriet stiller til rådighed. Og så er det ellers i gang med arbejdet med at forandre.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024