Bertel Haarder svigter velfærdsuddannelserne

NYHED: Velfærdsuddannelserne bliver svigtet i regeringens finanslovsforslag, mener professionshøjskolerne. Ro på, for den trængte samfundsøkonomi vil presse flere ind på uddannelserne allerede til næste år, siger Bertel Haarder (V).
Trods trængte kår er uddannelsen til blandt andet lærer ikke blevet tilgodeset i regeringens finanslovsforslag, mener uddannelserne.
Trods trængte kår er uddannelsen til blandt andet lærer ikke blevet tilgodeset i regeringens finanslovsforslag, mener uddannelserne.Foto: colourbox.com
Anders Heissel

Jeg vil godt sige til Bertel: Så send dog et positivt signal til denne sektor om, at regeringen vil noget med professionshøjskolerne. Det er lige præcis nu, signalet skal komme, hvor det hele tegner lidt dystert. Men det signal bliver ikke sendt.

Laust Joen Jakobsen
Formand for professionshøjskolerne

Uddannelserne til lærer, pædagog og sygeplejerske styrtdykkede i år i ansøgertal og derfor undrer det gevaldigt, at regeringen i finanslovforslaget nedprioriterer uddannelserne.

Det mener Laust Joen Jakobsen, rektor og formand for professionshøjskolerne.

"Jeg kan ikke se nogen grund til at have armene oppe over hovedet. Det ser ud til at være præcist så smalt, som vi havde frygtet. I forhold til vores nødråb i forbindelse med den faldende søgning til velfærdsuddannelserne har regeringen tilsyneladende ikke tænkt sig at understøtte professionshøjskolerne på nogen mulig måde. Det er skuffende," siger Laust Joen Jakobsen.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024