Ellemann: Skal en reform føre til 50 lovændringer?

INTERVIEW: Der er brug for en reform af den danske folkeskole. Men lovændringer er ikke nødvendigvis løsningen, mener Venstres folkeskoleordfører Karen Ellemann, som gerne vil have mere åbenhed ind i hele skolesystemet.
Venstres folkeskoleordfører Karen Ellemann vil gerne have mere åbenhed ind i folkeskolen.
Venstres folkeskoleordfører Karen Ellemann vil gerne have mere åbenhed ind i folkeskolen.Foto: Steen Evald
Per Bang Thomsen

Ilden skal få fat nedefra, og derfor kan det jo være, at Ny Nordisk Skole-initiativet ender med at blive selve reformen. Det er jo en masse gode hensigter, og jeg ville ønske for den danske folkeskole, at projektet ender med at blive til noget. På den måde kan reformen blive en bevægelse frem for noget, der er udsprunget af en masse lovtekster

Karen Ellemann
Folkeskoleordfører (V)
Fakta

Altinget | Uddannelse sætter i den næste tid fokus på den kommende reform af folkeskolen med en række interviews med partiernes ordførere på området. 

I denne uge er det Venstres folkeskoleordfører Karen Ellemann, der får lov til at sætte nogle ord på, hvor den danske folkeskole skal hen.


Kilde: Altinget | Uddannelse
"Det er nødvendigt at reformere folkeskolen, for som det er nu, er det simpelthen ikke godt nok. Men betyder en reform per definition, at man skal til at lave 50 lovændringer? Ikke nødvendigvis." 

Karen Ellemann lader sit svar hænge lidt i luften.

Det er mandag eftermiddag, og Altinget | Uddannelse har sat Venstres folkeskoleordfører stævne på hendes enmandskontor for at få en snak om regeringens kommende folkeskolereform. Hvor står Venstre i forhold til den dagsorden, og mener landets største parti, at der er brug for en grundig omskrivning af folkeskoleloven?

"Mange af de ting, vi gerne vil forbedre ved folkeskolen, er allerede mulige i dag. Og ser man mod Ontario (delstat i Canada, red.), hvor man virkelig har oplevet et fagligt løft i forhold til hele skolevæsenet, så er den proces kommet nedefra. Altså fra skolerne selv, og ikke fra politikerne. Det må vi ikke glemme," pointerer hun. 

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024