Enhedslisten kræver svar om omstridt arbejdsgruppe

ARBEJDSTID: Enhedslisten vil tage fat i børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S), efter Danmarks Lærerforening endnu engang har fået udsat svaret på en aktindsigtsbegæring.
Per Bang Thomsen

Regeringen har indgået en uhellig alliance med KL, og jeg kan i høj grad godt forstå lærernes frustration. Jeg fatter ikke, hvorfor ministerierne bliver ved med at trække afgørelsen ud, og derfor vil jeg nu tage det op med ministeren.

Lars Dohn (EL)
Folkeskoleordfører
Det er dybt kritisabelt, at Danmarks Lærerforening ikke må få at vide, hvad regeringen og KL er nået frem til i den fælles arbejdsgruppe, som for tiden gransker lærernes arbejdstid. Det mener Enhedslistens folkeskoleordfører Lars Dohn, som nu vil tage sagen op med børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S).

Siden arbejdsgruppen mellem Børne- og Undervisningsministeriet, Finansministeriet og kommunernes interesseorganisation blev nedsat i begyndelsen februar i år, har lærerforeningen flere gange forsøgt at få indsigt i dets arbejde. Senest i slutningen af august i år, hvor aktindsigtsbegæringer blev sendt af sted til de to ministerier.

Men afgørelsen er blevet udsat flere gange, og i fredags fik lærerne en ny melding om, at de må vente lidt endnu.

"Regeringen har indgået en uhellig alliance med KL, og jeg kan i høj grad godt forstå lærernes frustration. Jeg fatter ikke, hvorfor ministerierne bliver ved med at trække afgørelsen ud, og derfor vil jeg nu tage det op med ministeren," siger Lars Dohn.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024