Erhvervsskoler kæmper stadig med stort frafald

TEMA III: Rigtig mange elever dropper ud af erhvervsskolerne. Det er et stort problem, fordi der kommer til at mangle faglært arbejdskraft i fremtiden, påpeger Kim Simonsen, formand for Danske Erhvervsskoler, og LO-sekretær Ejner Holst. I denne uge bliver erhvervsskolerne sat under lup i Altinget.dks artikelserie, som tager pulsen på uddannelsessektoren.
Foto: Colourbox.dk

Der er nogle virksomheder, der ikke har forstået, at faglært arbejdskraft ikke dukker op af sig selv ligesom nullermænd under sofaen. Det afhænger af, at virksomhederne lever op til deres ansvar og ansætter lærlinge, og det er der nogle virksomheder, der ikke er gode nok til.

Ejner Holst
LO-sekretær
Fakta

Altinget.dk tager pulsen på uddannelsessektoren
Vi går uddannelsessektoren igennem i sømmene for at finde ud af, hvordan det står til med vores uddannelser ude i det danske land. Gennem interviews med vidende og idérige personer finder vi ud af, hvor styrkerne og bristerne er, og hvordan uddannelserne kan blive endnu bedre. Læs med i denne uge, hvor det er erhvervsskolerne, der bliver sat under lup.

Det store frafald på erhvervsskolerne er blevet fremhævet utallige gange inden for de seneste år. Alligevel er det stadig den største udfordring for erhvervsskolerne, fastslår
Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024