Gymnasiereform: Elever risikerer at spilde tiden

UDSPIL: Regeringens forslag om et kortere grundforløb i gymnasiet vil ramme elever, der fortryder deres uddannelsesvalg. ”Skal de så ligge i sofaen fra efterårsferien til nytår,” spørger erhvervsskolernes direktør.

Et kortere grundforløb vil medføre spild af tid og få nogle elever til at tabe modet, mener Danske Erhvervsskoler.
Et kortere grundforløb vil medføre spild af tid og få nogle elever til at tabe modet, mener Danske Erhvervsskoler.Foto: colourbox.com
Erik Bjørn Møller

”Det får i hvert fald nok nogen til at miste modet og give op – og det er spild af tid.

Lars Kunov
Direktør for Danske Erhvervsskoler

Mens de fleste kritikere har harcelleret over regeringens forslag til adgangskrav til gymnasiet, giver forslaget om at halvere grundforløbet til et halvt semester derimod dybere panderynker på de danske erhvervsskoler.

Erhvervsskolerne frygter, at undervisningsminister Ellen Trane Nørbys (V) forslag om at afkorte grundforløbet fra seks til tre måneder vil spolere sammenhængen mellem de forskellige ungdomsuddannelser og ramme de elever, der netop bruger grundforløbets vejledning til at gøre op med sig selv, at de har valgt forkert og vil skifte til eksempelvis en erhvervsuddannelse.

For et grundforløb på tre måneder vil betyde, at de elever, der finder ud af, at de hellere vil satse på en anden uddannelse, skal nå til den erkendelse allerede fra efteråret, påpeger Danske Erhvervsskoler.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024