Henriksen: Antorini skal sejre med sin reform

INTERVIEW: Den konservative Mai Henriksen vil kæmpe for, at børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) kommer succesfuldt i mål med sin folkeskolereform. "Det har folkeskolen brug for," understreger hun.
De Konservatives Mai Henriksen vil kæmpe for, at reformen af folkeskolen bliver en succes, så længe der ikke kommer ridser i det konservative arvesølv.
De Konservatives Mai Henriksen vil kæmpe for, at reformen af folkeskolen bliver en succes, så længe der ikke kommer ridser i det konservative arvesølv.Foto: Steen Brogaard
Per Bang Thomsen

Som konservativ er man jo aldrig glad for at vende op og ned på det hele. Men der er behov for at lave nogle ændringer på området. Om der skal være tale om lovændringer, ved jeg ikke, men målet er, at vi skal have løftet alle eleverne i skolen.

Mai Henriksen (K)
Børne- og undervisningsordfører
Fakta
Altinget | Uddannelse sætter i den næste tid fokus på den kommende reform af folkeskolen med en række interviews med den nuværende forligskreds af ordførere på området.

I denne uge er det den konservative Mai Henriksen, der får lov til at sætte ord på, hvor den danske folkeskole skal hen.


Kilde: Altinget | Uddannelse

Det er ikke hverdagskost på Christiansborg, at en konservativ politiker ligefrem håber, at en socialdemokratisk minister får succes med sin politik.

Men den konservative børne- og undervisningsordfører Mai Henriksen er ikke bleg for at indrømme, at hun håber, at børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) kommer til at sejre med sin kommende folkeskolereform.

"Jeg håber rent faktisk, at ministeren får kæmpe succes med reformen. Og jeg håber, vi ender med at være med i forliget, for det har folkeskolen brug for. Området er for vigtigt til, at det hele går op i politisk fnidderfnadder og interne magtkampe, og det kræver, at vi alle tager ansvar og sætter os samlet ved forhandlingsbordet," siger Mai Henriksen til Altinget | Uddannelse.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024