Ingen politisk hjælp til gymnasielærer-mangel

GYMNASIUM: Trods dystre tal for antallet af gymnasielærere de kommende år er der ikke en hjælpende hånd på vej fra Christiansborg.
Foto: Colourbox.com
Anders Heissel

Det er ligesom på folkeskoleområdet noget, vi holder øje med, fordi vi på stort set alle områder i den offentlige sektor mangler arbejdskraft. Derfor kan man ikke se isoleret på manglen af gymnasielærere, men gøre noget generelt for alle fagområder.

Charlotte Dyremose
Uddannelsesordfører for Konservative

Ifølge Gymnasieskolernes Lærerforening vil der i løbet af de næste fem år mangle omkring 3500 gymnasielærere, både på grund af større ungdomsårgange og ikke mindst på grund af ældre lærere, der skal pensioneres.

Men politisk bliver der ikke konkret sat ind på at skaffe flere gymnasielærere, siger blandt andre Marianne Jelved, uddannelsesordfører for De Radikale.

"Gymnasielæreruddannelsen er enkel og velkendt, så mon ikke det kommer af sig selv. Jeg er ikke så nervøs for antallet af gymnasielærere. Jeg anerkender, at hvis ikke der sker noget, kan det blive et problem, men jeg tror, det er lettere at rekruttere til gymnasielæreruddannelserne end til sosu-assistenuddannelsen," siger Marianne Jelved.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024