L 82 (Udlændinge- og Integrationsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om integrationsgrunduddannelse (igu) og lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag. (Videreførelse og udvidelse af igu-ordningen og videreførelse af egu-fgu-bonusordningen).

Formålet med forslaget er at videreføre og udvide integrationsgrunduddannelsesordningen (igu). Forslaget indebærer, at igu-ordningen samt egu-bonussen videreføres i fire år frem til den 31. december 2027. Forslaget bygger på en aftale mellem regeringen (Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne) og arbejdsmarkedsparter på baggrund af en anbefaling fra Reformkommissionen.

Derudover indebærer forslaget, at persongruppen, som har adgang til ordningen, udvides til at omfatte alle former for familiesammenførte i alderen 18-40 år, som har været i Danmark i op til 20 år. I forlængelse heraf indføres der et årligt loft over nye igu-forløb på 1.500, hvor der efter behov og nærmere drøftelse i aftalekredsen kan indføres et midlertidigt stop, når der i det enkelte år er påbegyndt 1.200 igu-forløb. Forslaget vil endvidere give udlændinge- og integrationsministeren mulighed for at fastsætte nærmere regler for udstedelse af beviser til fuldførte og delvist gennemførte igu-forløb.

Forslaget indebærer også, at egu-fgu-bonusordningen forlænges med fire år.

Det foreslås, at loven træder i kraft den 1. januar 2024.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kaare Dybvad Bek

Udlændinge- og integrationsminister, MF (S)
cand.scient. i geografi og geoinformatik (Københavns Uni. 2012)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024