Nu får alle detailelever en uddannelsesgaranti

ÆNDRING: Partierne bag erhvervsuddannelsesreformen retter nu op på en fejl, der har spændt ben for EUX-elever, som stod uden uddannelsesgaranti.

Ellen Trane Nørby har lyttet til kritikken og retter sammen med aftalepartierne nu op på erhvervsskolereformen.
Ellen Trane Nørby har lyttet til kritikken og retter sammen med aftalepartierne nu op på erhvervsskolereformen.Foto: Kristoffer Hecquet/Altinget.dk
Erik Bjørn Møller

Jeg er derfor glad for, at aftalekredsen er enig i, at vi skal rette op på denne skævhed, så unge, der vælger EUX på detail- og handelsuddannelserne også har et sikkerhedsnet i form af skolepraktik, hvis de ikke kan finde en praktikplads i en virksomhed.

Ellen Trane Nørby (V)
Undervisningsminister

Elever, der har valgt EUX på erhvervsuddannelser inden for detail og handel, får nu også garanti for at færdiggøre deres uddannelse på linje med andre elever på erhvervsuddannelserne.

Netop manglen på uddannelsesgaranti, der har betydet, at eleverne ikke kunne fortsætte deres uddannelse på skolepraktik, hvis det ikke lykkedes dem at finde en ordinær praktikplads, har efter erhvervsskolereformen fået mange elever til at falde fra.

Aftale justeres
Derfor har partierne bag reformen af erhvervsuddannelserne aftalt at justere aftalen, så alle unge, som vælger et merkantilt EUX-forløb får en uddannelsesgaranti og dermed et tilbud om skolepraktik, hvis ordinær virksomhedspraktik ikke er muligt.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024