Politisk velvilje over for gymnasieelevers krav

GYMNASIER: Rettighederne for gymnasieelever overholdes ikke, viser en undersøgelse fra eleverne selv. Politikerne vil se på problemet, men modtager ideen om en elevombudsmand med skepsis.
Gymnasielever har problemer med retssikkerheden, når de skal klage over en eksamen til rektoren, og rektoren samtidig har været eksaminator. De problemer skal politikerne løse, mener DGS.
Gymnasielever har problemer med retssikkerheden, når de skal klage over en eksamen til rektoren, og rektoren samtidig har været eksaminator. De problemer skal politikerne løse, mener DGS.Foto: Colourbox.com
Anders Heissel

Når man fra ministeriets side gør skolerne til selvejende, har man også samtidig et ansvar for, at der ikke forekommer brud, som DGS påviser.

Nanna Westerby
SF's uddannelsesordfører

Gymnasieelever har krav på at blive inddraget på en lang række områder på det enkelte gymnasium, men det sker i stort omfang slet ikke.

Det viser en undersøgelse foretaget af Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS), hvor 25 elevrådsformænd ud af cirka 125 fungerende elevråd har medvirket.

Undersøgelsen viser blandt andet, at 36 procent af elevrådsformændene enten aldrig eller sjældent bliver inddraget i udarbejdelsen af undervisningsforløb, og desuden, at kun 66 procent af eleverne løbende evaluerer undervisningen, selv om der står i bekendtgørelsen, at eksempelvis metodevalg regelmæssigt skal vurderes af eleverne.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024