Kæmpeprojekter på Fyn mangler faglærte

KORT NYT: For to år siden var hver anden nyuddannede håndværker på Fyn ledig. Nu forudser Danske Regioner mangel på faglærte i Region Syddanmark.
Nikolaj L. Simonsen

Frem mod 2020 er der iværksat en række byggeprojekter i milliardklassen i Odense. Byen skal blandt andet have nyt universitetshospital, ny letbane og nedgravet en firesporet vej i bykernen. I alt anslås det, at der frem mod 2020 skal bygges for op mod 25 milliarder kroner.

En ny analyse lavet af Danske Regioner spår i forbindelse med de mange nye byggeprojekter væsentlig mangel på faglært arbejdskraft. Ifølge Danske Regioner drejer det sig om i alt 5.350 stillinger i Region Syddanmark.

”Behovet bliver stort - for der er ikke meget ledig kapacitet i øjeblikket i byggeriet på Fyn - så når man starter processen om et år til halvandet, kommer der til at mangle både byggeledere og timelønnede” siger Claus Larsen, formand for Dansk Byggeri til Fyens Stiftstidende.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024