Skoletræt elevformand vil ændre folkeskolen

NYVALGT: Agnete Vienberg Hansen blev søndag valgt som ny formand for Danske Skoleelever. Hun bakker op om regeringens folkeskolereform og vil arbejde for en skoledag, som hun også selv har lyst til at stå op til.
Skolen skal være noget, man har lyst til at stå op til. Sådan har den nyvalgte formand for Danske Skoleelever ikke selv haft det.
Skolen skal være noget, man har lyst til at stå op til. Sådan har den nyvalgte formand for Danske Skoleelever ikke selv haft det.Foto: Danske Skoleelever
Agnete Finnemann Scheel

Jeg vil tage udgangspunkt i mig selv. Og jeg har i snart ti år været ærgerlig over at gå i skole.

Agnete Vienberg Hansen
Formand for Danske Skoleelever
Fakta

Agnete Vienberg Hansen er 16 år og bor på Frederiksberg, hvor hun går i 9. klasse på Frederiks Barfoeds Skole.

Hun er nyvalgt formand for Danske Skoleelever og skal stå i spidsen 700.000 danske skoleelever.

Agnete Vienberg Hansen er også formand for elevrådet på hendes skole og har været aktiv i Danske Skoleelever i tre år, heriblandt et år som medlem af bestyrelsen for region Hovedstaden.

Det næste år skal hun arbejde fuld tid for Danske Skoleelever, som har kontor i Randers.

Det var en ny virkelighed, Agnete Vienberg Hansen stod op til mandag. Søndag blev den 16-årige frederiksberg-elev valgt som ny formand for Danske Skoleelever. Fremover er skal hun kæmpe for 700.000 elevers interesser, og det skal hun gøre i den største istid, folkeskolen længe har oplevet. 

”Det er rigtig vild tid at blive formand i, men det giver mig også en chance for at råbe mere op om elevernes sag,” siger Agnete Vienberg Hansen.

Selvom om hun ikke er glad for, at lærerne er lockoutet, er det alligevel en lille smule praktisk for den nyvalgte formand. I stedet for at gå i skole kan hun i nu fokusere fuldt ud på at sætte sig til rette i jobbet.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024