Sparekniven skærer dybest i gymnasierne

FINANSLOV: De almene gymnasier vånder sig under sparekrav og undrer sig især over, hvorfor de skal betale til erhvervsskolerne. Til gengæld medfører ekstraordinære penge foreløbigt ro på de trængte erhvervsskoler.

Formanden for landets almene gymnasier, Anne-Birgitte Rasmussen, mener, at regeringen spiller hasard med Danmarks fremtid.
Formanden for landets almene gymnasier, Anne-Birgitte Rasmussen, mener, at regeringen spiller hasard med Danmarks fremtid.Foto: Rektorforeningen
Erik Bjørn Møller

Jeg er bange for, at besparelserne betyder fyringer på de almene gymnasier og i sidste ende vil medføre, at gymnasier vil lukke.

Anne-Birgitte Rasmussen
Formand for Danske Gymnasier

Det var ikke, fordi resultatet af torsdagens finanslovaftale mellem regeringen og de øvrige blå partier kom bag på landets almene gymnasier.

Men udsigten til besparelser i den trecifrede millionklasse får ikke desto mindre formanden for Danske Gymnasier, Anne-Birgitte Rasmussen, til atter at finde det tunge verbale skyts frem i vrede over, at de blå partier sender rudekuverten til til de almene gymnasier og i lidt højere grad forkæler erhvervsskolerne.

Hun oplyser, at besparelserne årligt vil svare til næsten 1.700 færre lærere i det almene gymnasium på landsplan.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024