Stadig lav liniefagsdækning i naturfag

OPGØRELSE: Andelen af liniefagslærere i natur/teknik er stadig lav, viser opgørelse, og den bliver endnu lavere, vurderer Per B. Christensen, formand for læreruddannelsens følgegruppe, som dog påpeger, at liniefagsdækningen generelt ser fornuftig ud.
Marie Dissing Sandahl
Kun 30 procent af undervisningen i natur/teknik varetages af liniefagsuddannede lærere, viser et svar fra undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) til Folketinget. Selvom 44 procent af undervisningstiden i faget udføres af lærere med "kompetencer svarende til liniefag", er der stadig en fjerdedel af natur/teknik-timerne, hvor eleverne får undervisning af lærere med "andre kompetencer", viser opgørelsen.

Og det er et problem, mener Per B. Christensen, formand for læreruddannelsens følgegruppe. Ifølge ham kommer det nemlig heller ikke til at se bedre ud i fremtiden, fordi en stor del af de lærere med naturfaglig profil "tilhører de modne årgange" og snart trækker sig tilbage.

"Så man behøver ikke være uddannet i statistik for at se, at vi snart kommer i en mangelsituation," siger han.

"Nogle af problemerne kan man løse med efter- og videreuddannelse af den eksisterende lærerstab, men jeg frygter den situation, at flere skal undervise i fag, de ikke er uddannet i," siger han.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024