Victoria Velásquez
svarer
Kaare Dybvad Bek

Victoria Velasquez (EL) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Kaare Dybvad Bek, om, hvordan ministeren forholder sig til den kritik som DA og FH i deres høringssvar om bekendtgørelsen om egu-bonusordningen rejser af, at igu- og egu-bonusordningen underlægges de minimis-bestemmelserne

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 82, Spørgsmål 3
Hvordan forholder ministeren sig til den kritik som DA og FH i deres høringssvar om bekendtgørelsen om egu-bonusordningen rejser af, at igu- og egu-bonusordningen underlægges de minimis-bestemmelserne? Der henvises til L 82 – Bilag 2 og 3.

Svar fra tirsdag den 12. december 2023
Jeg har noteret mig de indkomne høringssvar.

Flere flygtninge og familiesammenførte skal integreres på det danske arbejdsmarked. Med trepartsaftalen om videreførelse og udvidelse af integrationsgrunduddannelsen fra september 2023 vil målgruppen fremover omfatte flygtninge og alle grupper af familiesammenførte i alderen 18-50 år med en opholdstid på op til 20 år. Det vil betyde, at flere flygtninge og indvandrere, der i dag ikke kan benytte sig af igu-ordningen, og som ofte sidder fast i ydelsessystemet, får mulighed for at blive ansat i et igu-forløb.

På baggrund af dialog med Erhvervsministeriets statsstøttesekretariat er det Udlændinge- og Integrationsministeriets og Børne- og Undervisningsministeriets vurdering, at igu- og egu-fgu-bonusordningerne i deres nuværende form ikke kan rummes inden for rammerne af den generelle gruppefritagelsesforordnings bestemmelser om hhv. uddannelsesstøtte og støtte til ansættelse af dårligt stillede arbejdstagere i henhold til gruppefritagelsesforordningens artikel 31 og 32. Det vurderes ligeledes, at der ikke er andre bestemmelser i gruppefritagelsesforordningen, der er relevante for igu- og egu-fgu-bonusordningerne. Jeg kan i øvrigt henvise til besvarelsen af UUI L 82 – spm. 1.

Formålet med igu-bonusordningen har helt fra starten været at give de virksomheder, der vil åbne deres døre og bidrage til, at vi får flere ud på arbejdsmarkedet, en ekstra håndsrækning, og for en god ordens skyld skal jeg bemærke, at igu- -bonus ikke er en forudsætning for at ansætte udlændinge i et igu-forløb , og at det således 12. december 2023 Udlændinge- og Integrationsministeriet Beskæftigelse og Danskuddannelse Akt-id 6198 4000 [email protected]

www.uim.dk 36977191 2023 - 18788 2545568 er arbejdsgiveren selv, der beslutter, om arbejdsgiveren vil søge om bonussen. Som det også fremgår af besvarelsen af UUI L 82 – spm. 1 har jeg bedt mit ministerium om at have fokus på, at udbetalingen af bonusser til virksomheder, der ansætter udlændinge på igu-forløb, fungerer så smidigt og gennemsigtigt som muligt for virksomhederne.

Kaare Dybvad Bek / Katrine Bang Nielsen Side
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024