Victoria Velásquez
svarer
Kaare Dybvad Bek

Victoria Velasquez (EL) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Kaare Dybvad Bek, om ministeren mener, at ambitionen i Trepartsaftalen om igu fra september om, at der skal være op til 1.500 nye registrerede igu-forløb pr. år, er realistisk, hvis en virksomhed uanset størrelse kun kan få bonus for ganske få elever som følge af de minimis-støtteloftet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 82, Spørgsmål 4
Mener ministeren, at ambitionen i Trepartsaftalen om igu fra september om, at der skal være op til 1.500 nye registrerede igu-forløb pr. år, er realistisk, hvis en virksomhed uanset størrelse kun kan få bonus for ganske få elever som følge af de minimis-støtteloftet?

Svar fra mandag den 11. december 2023
Igu-ordningen handler først og fremmest om, at flere flygtninge og familiesammenførte skal ind på arbejdsmarkedet, bidrage til fællesskabet og være selvforsørgende. Det er til gavn for den enkelte og for det danske samfund. De flygtninge og familiesammenførte, der kommer til landet, kan ikke det danske sprog, og nogle mangler de kvalifikationer, der kræves på dele af det danske arbejdsmarked. For nogle er dette stadig tilfældet også efter flere år i Danmark. Igu-ordningen kan være en trædesten til det danske arbejdsmarked.

Formålet med igu-bonusordningen har helt fra starten været at give de virksomheder, der vil åbne deres døre og bidrage til, at vi får flere ud på arbejdsmarkedet, en ekstra håndsrækning.

Det er min klare holdning, at det er helt rimeligt, at vi som samfund er villig til at give en moderat økonomisk anerkendelse til de virksomheder, der gennem bl.a. igu-ordningen, er med til at tage et positivt samfundsansvar ved f.eks. at understøtte den gode integration af flygtninge og familiesammenførte ved at få flere ind i arbejdsfællesskabet.

Trepartsaftalen om en videreførelse og udvidelse af igu-ordningen fra september 2023 vil give langt flere mulighed for at benytte igu-ordningen, og det vil dermed også give langt flere mulighed for at komme ud på danske arbejdspladser. Jeg har 11. december 2023 Udlændinge- og Integrationsministeriet Beskæftigelse og Danskuddannelse Akt-id 6198 4000 [email protected]

www.uim.dk 36977191 2023 - 10395 2545593 stor tiltro til, at såvel kommuner og virksomheder vil tage godt imod en videreførelse og udvidelse af ordningen, så vi på den måde får skabt grundlag for at få langt flere flygtninge og familiesammenførte integreret på det danske arbejdsmarked.

Kaare Dybvad Bek / Katrine Bang Nielsen Side
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024