Overblik: Her er aktørers drømme for regeringens nye Afrika-strategi

Regeringen forventer at præsentere en ny Afrika-plan efter sommerferien. Mens vi venter, samler Altinget Udvikling op på debatten om Danmarks fremtidige engagement med vores store nabokontinent.

Danmark var vært for et nordisk-afrikansk udenrigsministermøde i maj 2024. I den forbindelse holdt udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen og January Makamba, Tanzanias udenrigsminsiter, et pressemøde i Industriens Hus.
Danmark var vært for et nordisk-afrikansk udenrigsministermøde i maj 2024. I den forbindelse holdt udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen og January Makamba, Tanzanias udenrigsminsiter, et pressemøde i Industriens Hus.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Sophie Bavnhøj

Regeringens Afrika-plan er lige på trapperne. Det forlyder, at regeringens strategi for fremtidens danske samarbejde med det afrikanske kontinent bliver præsenteret mandag den 26. august. 

Regeringen satte for første gang ord på den kommende plan tilbage i maj 2023, da den nye udenrigspolitiske strategi blev præsenteret. I den forbindelse varslede udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M), at planen skal have fokus på ligeværdige partnerskaber.

Godt ti måneder senere skød regeringen formelt arbejdet i gang med et arrangement i Den Sorte Diamant.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024