Ældreaftale blev kritiseret for at mangle fokus på sundhed. Nu stempler Kierkgaard diskussionen som “abstrakt”

Kommunerne kan sagtens gå i gang med at arbejde med helhedsplejen, selvom vi stadig venter på forhandlingerne om sundhedsloven, fastslår Kierkgaard. Vi skal nok sørge for, at ældreloven og sundhedsloven kommer til at hænge sammen, lyder det.

Ældreministeren køber ikke, at sundhed og ældrepleje hænger så meget sammen, at regeringen burde have forhandlet ældrelov og sundhedslov samtidig.
Ældreministeren køber ikke, at sundhed og ældrepleje hænger så meget sammen, at regeringen burde have forhandlet ældrelov og sundhedslov samtidig.Foto: Arthur J . Cammelbeeck
Rasmus Dahl Løppenthin

Det er ikke et problem for den nye ældrereform, at regeringen insisterede på ikke at tænke sundhed ind i aftalen. Det fastslår ældreminister Mette Kierkgaard (M) over for Altinget. 

“Jeg synes nogle gange, det bliver en lidt abstrakt diskussion. For det kommer jo til at hænge sammen,” siger hun. 

Regeringens Sundhedsstrukturkommission er ellers på trapperne med anbefalinger, der vil danne grundlag for den kommende sundhedslov. Det forventes, at ældre vil stå helt centralt i anbefalingerne, fordi en meget stor gruppe af de plejekrævende ældre også er i tæt kontakt med sundhedsvæsenet.  

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00