Det fik vi svar på om pension i åbningsdebatten – og det skøjtede ordførerne uden om

Pensionsspørgsmålet fyldte store dele af åbningsdebatten i Folketinget torsdag, hvor partierne fik mulighed for at grille hinanden om sagen. Her er nogle af de vigtigste pointer.

Den traditionelle åbningsdebat torsdag stod i pensionens tegn. Alle partier forsøgte at presse hinanden til nye svar på spørgsmålet, men der blev dog ikke sat dato på, hvornår Folketinget skal forhandle om nye regler på området. 
Den traditionelle åbningsdebat torsdag stod i pensionens tegn. Alle partier forsøgte at presse hinanden til nye svar på spørgsmålet, men der blev dog ikke sat dato på, hvornår Folketinget skal forhandle om nye regler på området. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Det var med en usædvanlig alliance blandt oppositionspartierne, at Folketinget i går tog hul på sin årlige åbningsdebat.

En samlet opposition krævede nemlig, at regeringen indkalder til forhandlinger om sagen nu. Et krav, der skulle udstille uenigheden blandt de tre regeringspartier. Omvendt anklagede regeringen oppositionen for selv at være dybt splittet på spørgsmålet.

"Hvis der er en fællesmængde, må den være meget tynd", lød det fra Socialdemokratiets politiske ordfører Christian Rabjerg-Madsen.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Ældre

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024