Følg eller forklar-princippet bliver sjældent brugt

STATUS: Blot 13 procent af de opgaver, som staten sendte i udbud i 2013, levede op til følg eller forklar-princippet. Det viser nye tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.
Ud af de 834 tjenesteydelses- og bygge- og anlægskontrakter, som staten sendte i udbud i 2013, blev følg eller forklar-princippet anvendt 107 gange.
Ud af de 834 tjenesteydelses- og bygge- og anlægskontrakter, som staten sendte i udbud i 2013, blev følg eller forklar-princippet anvendt 107 gange. Foto: Colourbox.dk
Per Bang Thomsen

2013 var på mange måder været et prøveår. Ordningen skulle først løbes i gang, og der har været noget usikkerhed om, hvad den indebar i praksis. Mit gæt er, at man først kan se de reelle effekter af følg eller forklar-princippet i 2014.

Kenneth Skov Jensen
Kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Kan følg eller forklar-princippet bruges til at skaffe flere praktik- og uddannelsespladser til de unge på erhvervsuddannelserne?

Ja, men kun i begrænset grad.

Det er den foreløbige konklusion, efter Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har gjort status på det første år med følg eller forklar-princippet. 

Langt størstedelen af de opgaver, som ministerier, styrelser og offentligt ejede selskaber sender i udbud, er enten for små eller for korte til, at princippet kan træde i kraft.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024