V: Regeringen har leveret varen

KRISE: Vi må gribe ind over for ældrebyrden, mener LA. Regeringen gør intet for de langtidsledige, kritiserer S. Hvordan når vi 2015-planen, spørger R. Venstre stod for skud i folketingssalen torsdag.
Debat om reformer på dagpenge og efterløn bliver ikke nu, slog Inger Støjberg (V) endnu en gang fast i folketingssalen torsdag.
Debat om reformer på dagpenge og efterløn bliver ikke nu, slog Inger Støjberg (V) endnu en gang fast i folketingssalen torsdag.Foto: Rasmus Nielsen/Altinget.dk
Anne Bjerregaard

For mig er der ingen tvivl om, at når vi er ovre krisen efter halvandet år, skal der ske reformer igen.

Jens Vibjerg
Arbejdsmarkedsordfører, V

Både finansminister Claus Hjort Frederiksen, beskæftigelsesminister Inger Støjberg og arbejdsmarkedsordfører Jens Vibjerg fra Venstre var under beskydning i folketingssalen i torsdags.

Her havde Liberal Alliance sat venstrepolitikerne stævne for en generel debat om sikring af velstand og status på arbejdsløsheden.

"Regeringen udsatte reformer, mens det gik godt, og under krisen er det heller ikke et passende tidspunkt. Finansministeren udsatte Arbejdsmarkedskommissionen, så jeg er bare nysgerrig for at vide, hvordan regeringen vil løse problemet," sagde Simon Emil Ammitzbøll indledningsvis og krævede svar på, hvordan regeringen vil sikre, at velstanden ikke går fløjten, når den demografiske skævhed snart sætter ind.

For ham at se er løsningen reformer på dagpenge- og efterlønsområdet.
 
Ikke tid til at skabe usikkerhed
Claus Hjort Frederiksen erkendte da også det indlysende i, at finanskrisen har forværret de offentlige finanser. Men regeringen sidder ikke problemerne overhørig, slog han fast og fremhævede, at Danmark er et af de lande i EU, der skruer mest på knapperne for at afbøde faldet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024