HK: Svært at overbevise Støjberg

LIGELØN: Beskæftigelses- og ligestillingsminister Inger Støjberg (V) mødes med HK i starten af december for at tale ligeløn. HK håber på lydhørhed denne gang, men er ikke optimistisk.
HK's næstformand Mette Kindberg håber på lydhørhed fra ministerens side til mødet 1. december.
HK's næstformand Mette Kindberg håber på lydhørhed fra ministerens side til mødet 1. december.Foto: HK
Anne Bjerregaard

Det kan virke svært at overbevise Inger Støjberg til en anden holdning. Hun er ret argument-resistent, når det drejer sig om at forandre sit standpunkt.

Mette Kindberg
Næstformand, HK

I starten af december langede beskæftigelses- og ligestillingsminister Inger Støjberg kraftigt ud efter HK's fokus på ligeløn.

Det fik straks HK til at invitere ministeren over til et møde, og den invitation takker Støjberg nu ja til. Det fremgår af et brev fra ministeren til ligestillingsordføreren i Socialdemokraterne, Julie Rademacher.

HK vil give igen på kritik
1. december skal Inger Støjberg mødes med HK, og det ser fagforeningen frem til, men næstformand Mette Kindberg nærer ikke de store forhåbninger på forhånd.

"Vi har ikke haft den store lydhørhed over for ligeløn hos ministeren. Det kan virke svært at overbevise Inger Støjberg til en anden holdning. Hun er ret argument-resistent, når det drejer sig om at forandre sit standpunkt," siger hun og håber, at ministeren i det mindste ændrer holdning til HK's indsats for ligeløn.

"Vi vil gerne forklare, hvad vi vil have ændret og sige, at den kritik, vi får, ikke passer. Vi prøver på at få ligelønnen ind i overenskomsterne, men vi er i en forhandling med to parter. Hvis vi har ønsket, og modparten ikke ønsker at gå med, så får vi ikke ønsket opfyldt," siger Mette Kindberg.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024