FTF: Skatteordfører kender ikke til konsekvenser af skattereform

SKATTEREFORM: Usandt spin, lyder dommen fra Konservatives skatteordfører Mike Legarth over FTF-beregninger. Kritikken er forfejlet, mener FTF.
Sygeplejersker, folkeskolelærere og pædagoger får ikke meget ud af den nye skattereform. Det er konklusionen på en rapport foretaget for FTF, der organiserer 450.000 offentligt og privatansatte - blandt andet sygeplejersker og folkeskolelærere.

Rapport er politisk spin
Men rapporten er helt ude i hampen, mener Konservatives skatteordfører Mike Legarth. Ifølge onsdagens udgave af FTF's eget netmagasin Resonans finder han ikke, at der er "et gran af salt af sandhed" i beregningerne.

"Jeg kan ikke tro, at der er tale om almindelige sygeplejersker. Det må være en sygeplejerske, der har alt for høje udgifter i forhold til sine indtægter. Du kan sagtens indregne alle mulige udgifter og nå frem til et skrækscenarie. Jeg har set mange skatteberegninger fra fagbevægelsen, og der er ikke ét gran af sandhed i dem. Det er fagforeningskamp og politisk spin," siger han til Arbejderen.

Kritik holder ikke
Bent Greve, professor i økonomi og medlem af Skattekommissionen, finder dog ifølge Resonans ikke, at der er hold i Legarths kritik - han mener ikke, at beregningerne fejler noget. Han tror desuden, at skatteordførerens afvisning af tallene må bero på, at han ikke kender lønniveauet for den offentlige sektor.

Det får udviklingschef i FTF Andy Andresen til at konkludere, at den konservative skatteordfører ikke kan finde hoved og hale i sin egen skattereform.

FTF er negativ
Det er Mike Legarth ikke enig i.

"De eksempler, som jeg fik forelagt, var useriøse, og derfor gav jeg svar i forhold til det. Jeg har desværre ikke tid til en dybere debat om dette. Det må vente, til lovgivningsprocessen er færdig," skriver han i et svar til Resonans.

Til Altinget ønsker Mike Legarth ikke at kommentere sagen yderligere, men siger:

"FTF, LO og andre har forsøgt at fremstille denne her skattereform så negativt som muligt. Og det vil jeg ikke kommentere på. Jeg har fuld tiltro til, at danskerne kan se, hvad skattereformen egentlig handler om."

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024