SF vil præmiere efteruddannelse

ARBEJDSFORDELING: SF vil kompensere virksomheder, der kombinerer arbejdsfordeling med efteruddannelse, med 125 pct. Dansk Arbejdsgiverforening frygter, arbejdsfordeling bliver for attraktivt.
Foto: SF
Torbjørn Næs Bertelsen

Det er vigtigt, at medarbejdere, der vil i gang med at efteruddanne sig, ikke oplever, at deres motivation brister pga. en økonomisk barriere.

Jane Korczak
Næstformand, 3F

En ordentlig gulerod til virksomhedernes efteruddannelse. Det er, hvad SF giver virksomheder i arbejdsfordeling med deres nye forslag.

SF mener, at efteruddannelse skal integreres i arbejdsfordeling, og foreslår, at virksomheder kan få en refusion på 125 pct., hvis de sender medarbejderne i efteruddannelse i den ledige periode af arbejdsfordelingen.

Den ide møder dog skepsis fra Dansk Arbejdsgiverforening. Chefkonsulent Erik E. Simonsen mener, forslaget vil gøre det for attraktivt for medarbejderne at gå i arbejdsfordeling.

"DA kan ikke støtte tanken om at sætte arbejdsløshedsdagpengene op til 125 pct. af højeste dagpenge, hvis personer omfattet af en arbejdsfordeling deltager i uddannelse i ledighedsperioden. Der er jo ikke tale om refusion til virksomhederne, da medarbejderne jo netop ikke får løn i ledighedsperioden," siger Erik E. Simonsen.

Tid til at tage fat
Men SF's arbejdsmarkedsordfører, Eigil Andersen, mener, at der er al mulig grund til at sætte gang i efteruddannelse nu.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024