"Andre aktører" dyrere og dårligere end AF

NY RAPPORT: Udliciteringen af jobformidlingen har ikke været en succes, fastslår ny rapport fra SFI. R mener, rapporten bekræfter, at den forhøjede refusion i forslaget om kommunalisering af jobcentrene er vanvittig.
Torbjørn Næs Bertelsen

Der er nok nogle kommuner, der har haft lidt for travlt med at få udliciteret. De har tænkt, at hvis bare vi får udliciteret en hel masse, så er den hellige grav vel forvaret. Sådan er det jo bare ikke.

Bent Bøgsted
Arbejdsmarkedsordfører, Dansk Folkeparti

Når kommunerne udliciterer sagsbehandlingen af ledige til "andre aktører", bliver regningen dyrere og slutresultatet dårligere.

Det er konklusionen af en rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, som peger på, at "andre aktører" har haft svært ved at leve op til forpligtelserne i reformen om en håndfast indsats over for ledige.

Samtidig har kontaktforløb hos "andre aktører" været meget dyrere end hos AF. I 2006 kostede et kontaktforløb dobbelt så meget hos "andre aktører" end hos AF.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024