Oppositionen ønsker uvildig undersøgelse

SYGEDAGPENGEFORSØG: En uvildig instans skal tjekke, om forsøg med syge dagpengemodtagere er lovligt, mener oppositionen. Respekter kammeradvokatens afgørelse, siger Inger Støjberg (V), der anser sagen for lukket.
Foto: colourbox.com
Torbjørn Næs Bertelsen

Jeg vil bare sige, at kammeradvokaten normalt er omgærdet af stor respekt, så derfor synes jeg egentlig, det er en lidt underlig påstand at komme med.

Inger Støjberg
Beskæftigelsesminister, Venstre

Kammeradvokatens med spænding ventede vurdering af lovligheden af forsøget med aktivering af syge dagpengemodtagere, som blev offentliggjort mandag, har ikke stillet oppositionen tilfreds.

På et åbent samråd i Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg onsdag argumenterede Enhedslistens, SF's og Socialdemokraternes repræsentanter kraftigt for, at der skal gennemføres en uvildig vurdering af forsøgets lovlighed.

"Det er muligt, at ministeren har meget stor respekt for kammeradvokaten og mener, at han både kan håndtere at være partsindlæg og uvildig dommer. Normalt i vores retssystem og hele vores juridiske system prøver vi at skelne mellem, om man er partsrepræsentant, eller om man skal komme med en uvildig gennemgang. Kammeradvokaten er partsrepræsentant," sagde Line Barfod (EL), som blev bakket op af Eigil Andersen (SF) og Lennart Damsbo Andersen (S), som stillede lignende spørgsmål til beskæftigelsesministeren.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V), mente dog ikke, at der var grund til at begynde at rette tvivl mod kammeradvokatens vurdering.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024