Støjberg afviser en lønmodtagerlov

FORSLAG: En lønmodtagerlov går ikke godt i spænd med den danske aftalemodel og er en barriere for et fortsat fleksibelt arbejdsmarked, mener beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V).
Står det til regeringen, kan Kristelig Fagbevægelse kigge langt efter en lønmodtagerlov.
Står det til regeringen, kan Kristelig Fagbevægelse kigge langt efter en lønmodtagerlov.Foto: Rasmus Nielsen/Altinget.dk
Anne Bjerregaard

Når det kommer til at sikre en eventuel restgruppe af lønmodtagere, har de faglige organisationer og arbejdsgiverne den primære opgave.

Inger Støjberg
Beskæftigelsesminister (V)

Kristelig Fagbevægelse fremviste fredag en Megafon-måling, hvor to tredjedele af 1010 adspurgte angiver, at en lønmodtagerlov er en god idé. Nu lægger beskæftigelsesministeren dog låg på begejstringen:

"Et initiativ med en generel lønmodtagerlov harmonerer dårligt med den danske aftalemodel og vil være en barriere for et fortsat fleksibelt arbejdsmarked, hvor parterne kan reagere hurtigt i forhold til udbud og efterspørgsel. Jeg vil derfor gerne understrege, at regeringen ikke ser noget behov for en generel lønmodtagerlov," angiver Inger Støjberg i en skriftlig besvarelse til Altinget.dk.

Ministeren skriver videre, at det er svært at være uenig i, at alle på det danske arbejdsmarked bør være sikret rimelig løn og arbejdsvilkår og have kendskab til deres rettigheder.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024