Moderne ligestilling er for mænd

INTERVIEW: Vi skal tage diskussionen om, hvordan fremtidens arbejdsmarked skal se ud, mener Socialdemokraternes ligestillingsordfører, Julie Rademacher. Hun vil give fædre øremærket barsel - for deres egen skyld. Men også for kvindernes.
Det vil komme både mændene, kvinderne og arbejdsgiverne til gavn at øremærke barsel til fædrene, mener ligestillingsordfører Julie Rademacher (S).
Det vil komme både mændene, kvinderne og arbejdsgiverne til gavn at øremærke barsel til fædrene, mener ligestillingsordfører Julie Rademacher (S).Foto: colourbox.com
Anne Bjerregaard

I dag kræver kvinderne retten til at være den primære forælder. Mange unge mænd, der bliver fædre, er måske lidt usikre på sig selv og forældrerollen. Når vi som kvinder altid er blevet opdraget til at være mødre og tage barsel, så bliver han som mand hurtigt skubbet ud, selvom han måske gerne vil det. Jeg tror, man styrker fællesskabet i den enkelte familie ved, at begge parter tager lige meget del i det.

Julie Rademacher
Ligestillingsordfører (S)

Engang smed kvinderne bh'en og krævede absolut ligestilling med mændene. Så blev det populært ikke at skulle forfordeles som kvinde og være offer for positiv særbehandling. Nu skal mændene hjem og dikke-dikke med de små - i ligelønnens, ligestillingens og den moderne mands tjeneste. Socialdemokraternes ligestillingsordfører, Julie Rademacher, vil øremærke 12 ugers barsel til nybagte fædre.

"Det er virkelig et godt eksempel på, at vi endelig får lov at tale ligestilling på mændenes vegne, hvor vi inkluderer mænds rettigheder. Hvor ligestilling ikke kun er en gammel kampfeministisk dagsorden fra 70'erne. Moderne ligestilling i 2009 handler også om, hvordan vi imellem og på tværs af køn og familie og arbejdsliv kan vælge frit og have lige muligheder," siger Julie Rademacher.

Det frie valg på barselsorlov er aflyst
Hun har som ligestillingsordfører kontakt til flere fædre, der bliver afskediget, fordi de ønsker barsel. Når beskæftigelses- og ligestillingsminister Inger Støjberg (V) så svarer Julie Rademacher, at overenskomsterne på jobbet er den bedste - og hidtil eneste - løsning, bliver hun harm. Der er ikke "frit valg" på barsel, mener hun:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024