Støjberg: Overenskomster løser mænds barselsorlov bedst

BARSEL: Beskæftigelsesministeren slår fast, at overenskomst-vejen er den bedste at gå, hvis fædre vil have betalt barselsorlov. Socialdemokraterne: Tænk fremad, Inger Støjberg!
Overenskomsterne er det bedste middel til at sikre fædres barsel, mener Inger Støjberg (V).
Overenskomsterne er det bedste middel til at sikre fædres barsel, mener Inger Støjberg (V).Foto: colourbox.com
Anne Bjerregaard

Når en medarbejder har ret til løn under barselorlov, har arbejdsgiveren selv i sin overenskomst accepteret farens ret til barselsorlov, og det i sig selv vil øge forståelsen på arbejdspladsen for, at fædre rent faktisk også tager deres barselorlov. Kollegaerne vil forstå, at familierne simpelthen ikke har råd til andet.

Inger Støjberg (V)
Beskæftigelses- og ligestillingsminister

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) fastslog på et samråd i sidste uge, at barsel til mænd sikres bedst gennem overenskomsterne på arbejdspladsen.

Ministeren var kaldt i samråd af Socialdemokraterne ligestillingsordfører og medlem af Arbejdsmarkedsudvalget, Julie Rademacher. Her skulle Inger Støjberg redegøre for, hvad hun som beskæftigelses- og ligestillingsminister vil gøre for at fremme fædres ret til barsel.

"Mænds barsel sikres bedst gennem overenskomster. Regeringen mener, det er et godt princip, at overenskomstparterne har mulighed for at fastsætte, i hvilket omfang de ønsker at udbygge løn under barselsorlov, og regeringen mener, det er den bedste måde at sikre mænds barsel på," sagde Inger Støjberg, der mener, udviklingen går i den rigtige retning for barsel for fædrene.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024