Venstre i intern splid om efterløn

UENIGHED: Flere af Venstres folketingsmedlemmer går imod partilinjen og taler for en reform af efterlønnen gerne allerede i næste valgperiode.
Marie Dissing Sandahl
Til weekendens landsråd hos De Konservative opfordrede regeringspartiet med formand Lene Espersen (K) i spidsen igen til at reformere efterlønnen, og idéen vækker genklang hos flere af Venstres folketingsmedlemmer. Det viser en rundringning, som Politiken har lavet blandt V-folketingsmedlemmer.

"Hvis jeg var en af dem, der bestemte, lavede vi en ændring af efterlønnen på sigt - og helst i næste valgperiode. Forligskredsen bør sætte sig sammen, så kan vi melde ind, hvad vi er klar til," siger forsvarsordfører Karsten Nonbo til Politiken med henvisning til partierne bag velfærdsforliget fra 2006.

Ved flere lejligheder har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ellers afvist at røre ved velfærdsforliget og dermed efterlønnen, men flere af Venstres folketingsmedlemmer giver nu udtryk for, at efterlønnen skal ændres.

"Vi bliver nødt til at hæve tilbagetrækningsalderen, og det tror jeg ikke, regeringen er uenig i. Det er problematisk, at så mange raske mennesker ender på passiv forsørgelse. Vi bliver ældre og ældre. Derfor skal man tage fat på det her spørgsmål. Det er helt nødvendigt," siger formand for kirkeudvalget Britta Schall Holberg til Politiken.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024