SF: Kommuner misbruger løntilskudsordninger

SAMRÅD: Kommunerne spekulerer i at fyre faste medarbejdere for at ansætte personer med løntilskud fra staten, hævdede SF's Eigil Andersen på samråd. Inger Støjberg (V) fastslog, at misbrug ikke bør være muligt, men vil evaluere løntilskudsordningen næste år på opfordring af DF's Bent Bøgsted.

Tillidsrepræsentanten på den enkelte arbejdsplads bør have vetoret med hensyn til, om der skal ansættes personer i løntilskudsjob eller ej, og i givet fald hvor mange. Der er forskel på, om man blot skal høres eller har en reel mulighed for sige nej til ansættelsen.

Eigil Andersen
Arbejdsmarkedsordfører, SF
Kommunerne misbruger løntilskudsordningen ved at fyre fastansætte medarbejdere og erstatte dem med billigere ansatte på løntilskudsordningen, mener SF's arbejdsmarkedsordfører, Eigil Andersen, som på et samråd i arbejdsmarkedsudvalget onsdag opfordrede til, at ministeren tager hånd om problemet, inden kommunerne skal realisere besparelser på budgetterne.

"Det er soleklart, at arbejdsløse har brug for job, men i SF mener vi, at det er urimeligt, at visse kommuner fyrer faste medarbejdere og i stedet ansætter arbejdsløse i løntilskudsjob betalt af staten," sagde han på samrådet og tilføjede, at det er den borgerlige regerings spareplaner, som gør, at kommunerne føler sig presset til at spare, hvor der spares kan.

Derfor foreslog Eigil Andersen beskæftigelsesministeren at give medarbejdernes tillidsrepræsentant vetoret, når der skal ansættes en medarbejder i løntilskudsordningen, men det afviste Inger Støjberg.

Støjberg: Samme regler under Nyrup
Beskæftigelsesministeren slog fast, at hun mener, at reglerne er så klare, at der ikke bør være mulighed for at misbruge dem. Og at hun finder det "uacceptabelt, hvis det finder sted".

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024