Aktiveringsindsatsen rammes af sparekniven

ØKONOMI: Statens budget er skredet med to milliarder kroner, og det rammer Beskæftigelsesministeriet.
Ifølge finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) mangler der i alt to milliarder kroner på statens budget, og de ministerier, som har brugt flere penge end forventet, skal derfor spare yderligere. Det skriver Berlingske Tidende.

I Beskæftigelsesministeriet skal der spares på aktiveringen af ledige, som er et af de områder, hvor der er blevet brugt flere penge end forventet. 

"På Beskæftigelsesministeriets område tror jeg, at vi har oplevet, at der har været kritik af aktiveringen. Det er selvfølgelig noget af det, man må se på, så man ikke hælder penge ud på en måde, som er overflødig, og som folk ikke synes er pengene værd," siger den tidligere beskæftigelsesminister, Claus Hjort Frederiksen, til Berlingske Tidende.

Så sent som i sidste måned kom Rigsrevisionen frem til, at regeringen i de sidste fem år har brugt næsten 10 milliarder kroner på aktivering af svage ledige med ringe effekt.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024