Støjberg i talkrig om gravide kvinder

SAMRÅD: Der er en tendens til, at flere bliver fyret under graviditet eller barsel, mener oppositionen i modsætning til beskæftigelsesministeren, som derfor også afviser, at ny lovgivning er nødvendig.
Der kommer ikke flere initiativer til beskyttelse af gravide og barslende, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V), for tendensen er ikke stigende.
Der kommer ikke flere initiativer til beskyttelse af gravide og barslende, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V), for tendensen er ikke stigende.Foto: colourbox.com
Marie Dissing Sandahl

Der er kommet flere sager om uretmæssig afskedigelse ved barsel eller graviditet, mens antallet af andre juridiske sager ikke er steget i samme grad.

Johanne Schmidt-Nielsen (EL)
Ligestillingsordfører
Fakta
Læs beskæftigelsesministerens gennemgang af omfanget af afskedigelse af personer i forbindelse med graviditet og barselorlov her.

Kilde: Beskæftigelsesministeriet

"Forkasteligt." Det er beskæftigelsesminister Inger Støjbergs (V) holdning til uberettigede afskedigelser af gravide eller personer på barsel. Samme holdning har oppositionen, som onsdag atter havde ministeren i samråd om emnet. Men dér stoppede enigheden også.

For mens oppositionen mener at spore en tendens til, at antallet af uberettigede afskedigelser er stigende, så er ministeren af en anden opfattelse.

"Jeg mener ikke, der er en bekymrende tendens at spore i gennemgangen af sager gennem de sidste fem år," sagde ministeren til samrådet og henviste til den gennemgang, som hendes eget ministerium har foretaget.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024