Sagsbehandling er ikke ens

METODE: Det er meget forskelligt, hvordan landets sagsbehandlere forsøger at få ikke-arbejdsparate kontanthjælpsmodtagere i arbejde, viser ny forskning.
Landets sagsbehandlere har vidt forskellige tilgange til, hvordan man får ikke-arbejdsparate kontanthjælpsmodtagere tættere på arbejdsmarkedet. Det viser ny forskning fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, SFI.

Forskellige tilgange
Forskellene ligger både i den overordnede tilgang til kontanthjælpsmodtageren samt i forventningerne til forløbet.

Én tilgang er den meget håndfaste tilgang, hvor sagsbehandleren ikke mener, at det vil være bedst at være forstående over for kontanthjælpsmodtageren:

"I den håndfaste indsats skal kontanthjælpsmodtagerne helst have stillet høje krav, og gerne ud i noget, der ligner en almindelig arbejdsplads, fx i virksomhedspraktik. Man skal ikke være for eftergivende, og der skal motiveres gennem krav og økonomiske sanktioner," siger Annemette Coop Henriksen, forskeren fra SFI, der har lavet undersøgelsen i en pressemeddelelse.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024