Sådan vil Støjberg afskaffe bøvlet

BESVÆR: Beskæftigelsesministeren har kogt 1.700 forslag til afskaffelse af bøvl i beskæftigelsesindsatsen ned til 46 konkrete forslag. Hovedparten af initiativerne kræver lovændringer. Se listen her.
Marie Dissing Sandahl
Ledige er ikke længere tvunget til at sende jobansøgninger eller møde op til samtaler på jobcenteret eller deltage i aktivering, hvis de inden for fire uger har udsigt til et job, barselsorlov eller til at forlade arbejdsmarkedet. Det er ét af beskæftigelsesminister Inger Støjbergs (V) bud på, hvordan bureaukratiet mindskes i beskæftigelsesindsatsen.

Forenklingsforslaget er en del af resultaterne af ministerens kampagne "Væk med bøvlet, Inger", som førte til 1.700 forslag til forenkling og afbureaukratisering fra virksomheder, kommuner, a-kasser og organisationer. Nu er ministeren klar med 46 konkrete forslag til, hvordan bøvl og besværlige regler minimeres.

Beskæftigelsesministeren regner med, at kommunerne alene vil kunne spare 94 millioner kroner, hvis de 46 initiativer gennemføres. Hovedparten af forslagene kræver lovændringer i Folketinget, og derfor skal Inger Støjberg først forhandle det på plads med de politiske partier. 

Se listen over de 46 bøvlede regler, som kan fjernes, her

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024