Debat

Ingen over eller ved siden af Harald Børsting

DEBAT: Det er i strid med folkestyret, at Harald Børsting vil have indflydelse på ministerlisten, mener Ulla Tørnæs (V), som samtidig kritiserer S-SF for at have deponeret sin politiske handlefrihed hos LO-toppen.
Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Det virker næsten som om, at Børsting har glemt, at vi lever i et folkestyre, hvor det er Folketinget, der vedtager lovene. Ingen over eller ved siden Harald Børsting, synes tankegangen at være i fagbevægelsens top.

Ulla Tørnæs
MF, Arbejdsmarkedsordfører

Af Ulla Tørnæs (V)
MF, Arbejdsmarkedsordfører

Harald Børsting, formand for LO, har i denne uge meddelt, at han vil have indflydelse på ministerlisten, hvis Helle Thorning-Schmidt danner regering efter et kommende folketingsvalg.

Samme privilegerede rolle kræver Børsting i forhold til den økonomiske politik. Ingen reformer kan gennemføres uden, at de er forhandlet på plads af en S-ledet regering og LO, lyder det igen og igen fra fagbossen.

Det virker næsten som om, at Børsting har glemt, at vi lever i et folkestyre, hvor det er Folketinget, der vedtager lovene. Ingen over eller ved siden Harald Børsting, synes tankegangen at være i fagbevægelsens top.

Vennetjeneste
Helle Thorning-Schmidt har forsøgt at dementere, at LO får indflydelse på ministerlisten i en rød regering. Det er dog svært for alvor at fæstne lid til dette løfte. Alene i 2010 brugte fagbevægelsen tæt ved 100 mio. kr. på annoncer rettet mod regeringen. Selvfølgelig vil LO kræve betaling for denne vennetjeneste, hvis det skulle lykkes S-SF at vinde næste valg.

Men kan vælgerne virkelig være tjent med, at S-SF har deponeret sin politiske handlefrihed hos LO-toppen?

Og kan LO-toppen virkelig med anstændigheden i behold vælge partipolitisk side, når nu langt fra alle fagbevægelsens medlemmer vil sætte sit kryds ved S eller SF? Bare fordi man melder sig ind i en fagforening, støtter man jo ikke nødvendigvis højere skatter eller højere boligrenter, hvilket jo er konsekvensen af S-SFs økonomiske politik. Men med forbrødringen mellem fagbevægelsen og S-SF er man som medlem af LO nu tvunget til at synes godt om rød bloks politik - og tilmed betale for markedsføringen - uanset hvor man sætter sit kryds i stemmeboksen.

Mon ikke LO-forbundene får dette at mærke næste gang, der skal betales kontingent? Og mon ikke vælgerne på valgdagen straffer S-SF for at være i lommen på Harald Børsting?

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ulla Tørnæs

Formand, Den Sociale Investeringsfond, Danida Fellowship Centre, bestyrelsesmedlem, Professionshøjskole UC-Syd, bestyrelsesmedlem, Syddansk Universitet
exam.art. i fransk (Odense Uni. 1984), ED i fransk (Handelshøjskolen i København 1988), Bestyrelsesuddannelse CBS

Harald Børsting

Fhv. formand for LO, formand for Seniortænketanken og Socialdemokratiets Erhvervs,- Vækst- og Arbejdsmarkedspolitiske Udvalg
tillidsmand (1974-)

Helle Thorning-Schmidt

Fhv. statsminister (S), partiformand & MF, fhv. MEP, bestyrelsesmedlem, fhv. adm. direktør, Save the Children International, medformand, Facebooks Tilsynsråd
MA i europæiske studier (College of Europe, Brügge, Belgien 1993), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024