Cevea: Offentlige investeringer øjeblikkeligt

LEDIGHED: Ledigheden stiger, og derfor er der behov for at investere i den offentlige sektor, mener direktøren for Cevea, Jens Jonatan Steen.
Investeringer i den offentlige sektor vil være klogt, både på den korte og den lange bane, mener direktøren for Cevea, Jens Jonatan Steen.
Investeringer i den offentlige sektor vil være klogt, både på den korte og den lange bane, mener direktøren for Cevea, Jens Jonatan Steen.
Anders Agner Pedersen

Jeg tror, at man skal tildele efterlønnen efter nogle kriterier, der minder mere om førtidspensionen, hvor der særligt må fokuseres på arbejdsevne og nedslidning. Vi skal bevare efterlønnen fremover, men den må målrettes mere.

Jens Jonatan Steen
Direktør, Cevea

Der skal foretages massive investeringer i den offentlige sektor for at komme problemet om stigende ledighed til livs. Samtidig vil disse investeringer være med til at løse den langsigtede udfordring, nemlig manglen på arbejdskraft. Det mener direktøren for den politiske tænketank Cevea, Jens Jonatan Steen.

"Den stigende ledighed er helt klart den udfordring, der kommer først. Kortsigtet hedder den stigende ledighed, og på lang sigt hedder den mangel på arbejdskraft. Vi er nødt til at forholde os til de problemer, som vi står over for nu. Og det er klart, at ud fra en fællesskabsbetragtning kan vi ikke bare se til, mens arbejdsløsheden udvikler sig. Selv om de borgerlige og liberale snakker om denne her naturlige ledighed, så har de sidste ti år jo modbevist det. Og de mener jo, at ledighedens naturlige niveau er det dobbelte af, hvad det er i dag. Det er jo som sådan nonsens, så derfor skal vi selvfølgelig kæmpe for at holde ledigheden nede," siger Jens Jonatan Steen til Altinget.dk.

Skattelettelser er ikke vejen frem
I øjeblikket tales der en del om skattelettelser som en del af løsningen, men det er ifølge Cevea ikke vejen frem.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024