Cevea til fagbevægelsen: Krisen kan skabe medlemsvækst

A-KASSER: Tænketanken Cevea understreger med anaylse at fagbevægelsen kan bruge det øgede bedov for solidaritet til at hverve flere medlemmer. LO-næstformand efterlyser oplysning og uddannelse af unge i, hvordan arbejdsmarkedet fungerer.
Torbjørn Næs Bertelsen

Det hænger utvivlsomt sammen med at vi de seneste snart tyve år, har befundet os i en tid, hvor det kun er gået opad. Folk har ikke følt at medlemskab af en a-kasse var nødvendig, da man har følt at man bare kan klare sig selv.

Jens Jonathan Steen
Direktør, Cevea

"Der er brug for solidaritet." Det konkluderer centrum-venstre tænketanken Cevea, som har fået analyseinstituttet Interresearch til at spørge 1.041 repræsentativt udvalgte danskere, om finanskrisen skaber behov for øget solidaritet.

Hele 61 pct. af de adspurgte ser et øget behov for solidaritet i skyggen af finanskrisen, og 77,7 pct. mener, at krisen gør det vigtigere at være medlem af en a-kasse.

Direktør i Cevea, Jens Jonathan Steen, mener, at centrum-venstre Danmark og deriblandt fagbevægelsen skal vise, at der er brug for solidaritet.

"Hvis man har en idé om, at fagbevægelsen bygger på solidaritet, som vores undersøgelse bygger på, så er det også i denne tid, at det skal gøres så klart som muligt, at der er brug for fagbevægelsen og a-kasserne," siger han.

Slå på det gode produkt
Gennem mange år er medlemstallet i fagbevægelsen og a-kasserne gået tilbage. Alene for de sidste fire år, er der i landets tre største a-kasser for privatansatte, sket en medlemsreduktion på 12 pct.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024