Claus Hjort vil have flere fædre på barsel

BARSEL: Claus Hjort mener, at fædre også skal deltage i pasningen af deres børn ved at holde barselorlov. Derfor vil han have flere mænd på barsel.

Ifølge beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) er det vigtigt, at mænd på det danske arbejdsmarked også holder barsel.

Det siger han i et svar til ligestillingsordfører Julie Rademacher (S), der gerne ville vide, hvad ministeren vil gøre i forhold til, at mænd i gennemsnit kun holder 22 dages barselorlov, mens kvinder i gennemsnit holder 275 dages barselorlov.

"Jeg ved, at på de virksomheder, der yder løn under barselorlov til deres kvindelige og mandlige medarbejdere, ønsker fædrene også at holde barselorlov. Det kan bedst betale sig for forældrene, at de begge gør brug af løn under barselorlov til faderen, frem for at moderen holder barselorlov på barseldagpenge," skriver Claus Hjort Frederiksen. 

Derfor finder han det positivt for fædres afholdelse af barselorlov, at arbejdsmarkedets parter fortsætter med i overenskomster at sikre bedre økonomiske vilkår under barselorlov.

"På den måde er vi på rette vej med at få flere mænd til at tage mere barselorlov," skriver ministeren.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024