Dagpengene er den ømme tå

ANALYSE: Efter regeringens sparsommelige finanslovforslag er det store spørgsmål nu, hvor store indrømmelser Enhedslisten skal have på dagpengene for at holde regeringen ved magten.
Foto: colourbox.com
Jørgen Skadhede
Helt som ventet havde Finansminister Bjarne Corydon (S) ingen gaver med, da han mandag præsenterede regeringens forslag til finansloven for 2013.

Der var ikke nogen reelle indrømmelser til hverken Enhedslisten, fagbevægelsen eller de arbejdsløse, som bliver det centrale omdrejningspunkt i finanslovsforhandlingerne. Nemlig dem, der risikerer at opbruge deres dagpengeret til nytår. Og det var helt efter planen.

For regeringen handler det om at minimere betalingen til Enhedslisten mest muligt. Derfor var der ikke plads til at give nogen form for foræringer på forhånd. Også selvom man internt i dele af S og især SF gerne vil imødekomme Enhedslisten noget mere, end finanslovforslaget giver indtryk af.

Hård kritik fra EL
Derfor var kritikken fra Enhedslisten lige så forudsigelig. For det røde støtteparti handler alt lige nu om at maksimere betalingen for at stemme ja til finansloven og derved holde SRSF-regeringen ved magten.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024