Denne uge på Arbejdsmarked (12)

DET SKER: Beskæftigelsesministeren er på rundtur i omegnen af København hele mandagen. Tirsdag og torsdag behandles en række lovforslag under Beskæftigelsesministeriet.
Foto: Colourbox

Ministeren
Mandag 19. marts besøger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) en række institutioner i omegnen af hovedstaden. Hun starter på Glostrup Produktionsskole, hvorefter turen går til Ballerup. Her er hun til møde på Ballerup Rådhus og Jobcenter Ballerup, inden hun lægger turen forbi Grantoftegaard i Ballerup. Grantoftegaard er et økologisk landbrug, men løser opgaver inden for beskæftigelse, uddannelse og miljøvenlig naturpleje. Skole- og socialforvaltningen i Ballerup har årligt reserveret et antal uddannelses- og aktiveringspladser på Grantoftegaard, og andre køber sig ind på individuelle pladser efter behov.

Folketinget
Tirsdag 20. marts er der 1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om arbejdsskadesikring (L 111). Det drejer sig om forældelse af krav på erstatning for erhvervssygdom og mulighed for at udstede administrative bødeforelæg m.v.

Dernæst er de samme fire lovforslag til 2. behandling tirsdag 20. marts og 3. behandling torsdag 22. marts. For det første er det forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats (L 76). Det gælder nedsættelse af varighedskrav til ret og pligt-tilbud og ændring af tidspunktet for gentagen aktivering for ikke arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere, der er fyldt 30 år m.v.

For det andet er det lov om ændring af lov om sygedagpenge (L 85). Det gælder ændring af frister for anmeldelse af sygefravær samt anmodning om sygedagpenge m.v. for bedre at udnytte den digitale indberetningsløsning (SDPI-løsningen).

For det tredje er det lov om ændring af lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om aktiv socialpolitik og integrationsloven (L 91).

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024