Drøje hug til EL fra S og fagbevægelsen

FINANSLOV: Enhedslisten får tæsk af både fagbevægelsen og Socialdemokratiet for at sige nej til en god aftale. Men Enhedslisten kalder det uforståeligt, at regeringen ikke vil indføre arbejdsklausuler og give de ældre et retskrav på et bad to gange om ugen.
Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Jørgen Skadhede

Jeg har svært ved at se, hvor Enhedslisten står. De plejer at sige, at de altid stemmer for enhver forbedring. Her var der tale om klare forbedringer, men alligevel går de ikke med.

Leif Lahn Jensen (S)
Arbejdsmarkedsordfører
Både fagbevægelsen og Socialdemokratiet uddeler drøje hug til Enhedslisten, fordi støttepartiet ikke sagde ja tak til den finanslovaftale, regeringen havde tilbudt.

Her var der ellers en lang række imødekommelser til Enhedslisten, som nu er strøjet fra den finanslov, som regeringen i stedet endte med at lave med Venstre og Konservative.

Dermed kom der ikke nogen grøn investeringsfond på 5 mia. kr., ingen annullering af besparelser i det offentlige, ikke nogen forhøjet ydelse til forsørgere på uddannelseshjælp, ikke nogen indførelse af ID-kort på byggepladser til forebyggelse af social dumping, og så fik fagbevægelsen ikke opfyldt sit store ønske om en forhøjelse af fradraget for at være medlem af en fagforening.

3F: Det er skammeligt
At Enhedslisten valgte at sige nej til sådan en pakke, som også indeholdt 1 mia. kr. til bedre ældrepleje, vækker kritik og undren.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024