EU-eksperter: Danmark og Finland taber sag om dagpenge

DAGPENGE: Den danske regering vil støtte Finlands sag ved EU-domstolen. Men den kamp er tabt på forhånd, mener EU-jurister. De slår fast, at alle unionens borgere har ret til dagpenge fra dag ét.
Jørgen Skadhede
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kan glemme alt om, at Danmark og Finland kan vinde en sag ved EU-domstolen om de to landes optjeningsprincip for dagpenge til EU-borgere fra andre lande.

Danmark kan ikke fortsætte med som i dag at nægte andre EU-landes borgere dagpenge fra dag ét. Det er den klare vurdering fra en række uafhængige eksperter i EU-jura, skriver Berlingske.

Danske regler skrappere end de finske
Statsministeren gav ellers tirsdag sin uforbeholdne støtte til Finland, som står på tærsklen til et retsligt opgør med EU-Kommissionen på grund af en finsk regel om, at unionsborgere skal have arbejdet mindst fire uger i landet for at få adgang til dagpenge.

I Danmark er optjeningsreglerne endnu mere skrappe. Borgere fra andre EU-lande skal have arbejdet 296 timer svarende til to måneders fuldtidsarbejde inden for de seneste tre måneder, før de er berettiget til danske dagpenge.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024