Fagbosser kræver kommissorium fra regeringen

TREPARTSFORHANDLINGER: Fagbevægelsen kræver, at regeringen inden nytår får lavet en mere detaljeret plan for, hvad trepartsforhandlingerne skal handle om. Men det er i regeringens interesse at afvente forårets overenskomstforhandlinger, siger ekspert.
Foto: Casper Andersen/Altinget.dk
Jørgen Skadhede

Regeringen vil ikke betale for noget, som de alligevel kan få gratis. Alt det med løntilbageholdenhed og konkurrenceevneforbedringer får regeringen jo helt gratis med overenskomstaftalerne.

Flemming Ibsen
Arbejdsmarkedsforsker
Regeringsgrundlaget er for uklart med hensyn til de bebudede trepartsforhandlinger, mener fagbevægelsen. For fagbevægelsen er det påtrængende at få konkretiseret indholdet af trepartsforhandlingerne, inden overenskomstforhandlingerne på det private arbejdsmarked går i gang til januar.

En række fagbosser kræver derfor, at regeringen inden nytår præsenterer et kommissorium for trepartsforhandlingerne, så det bliver præcist afklaret, hvad der er i spil, og hvad der ikke er.

"Vi kunne godt tænke os et kommissorium fra regeringen, så der er ro op til trepartsforhandlingerne, og så vi ved, hvad vi kommer til at diskutere. Desuden er det vigtigt med en arbejdsdeling, så vi ved, hvad der skal foregå ved overenskomstforhandlingerne, og hvad der skal ske ved trepartsforhandlingerne," siger Bente Sorgenfrey, formand for fagforbundet FTF.

FTF har hovedsageligt offentligt ansatte medlemmer, men bliver også part i de kommende overenskomstforhandlinger på det private arbejdsmarked. Over 100.000 af FTF's medlemmer er således privatansatte som funktionærer i banker, forsikringsselskaber og it-virksomheder.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024