Hver tredje bliver trukket i kontanthjælp

RÅDIGHED: Næsten hver tredje jobklare kontanthjælpsmodtager bliver trukket i kontanthjælpen, fordi vedkommende ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet. Det er ny rekord.
Jørgen Skadhede
Rekordmange jobklare kontanthjælpsmodtagere bliver trukket i kontanthjælpen, fordi de ikke overholder reglerne om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet til punkt og prikke.

Næsten hver tredje jobklare kontanthjælpsmodtager blev sidste år trukket i kontanthjælpen, fordi han eller hun ikke levede op til rådighedskravene, skriver Dansk Arbejdsgiverforenings nyhedsbrev, Agenda.

For at stå til rådighed skal man f.eks. søge job aktivt og møde op til aktivering og samtaler med jobcenteret. Gør man ikke det, får man en såkaldt rådighedssanktion, og dem uddelte jobcentrene ikke mindre end 82.000 af til jobklare kontanthjælpsmodtagere sidste år.

Nye tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsens database, Jobindsats.dk, viser, at kommunerne i gennemsnit måtte trække 30,3 pct. af de jobklare kontanthjælpsmodtagere i kontanthjælp sidste år, fordi de ikke stod til rådighed for arbejdsmarkedet. Det er foreløbig rekord.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024