Jobcenterreform vækker jubel hos cheferne

JOBCENTER: Der er bred tilfredshed med den nye jobcenterstruktur hos jobcentercheferne efter de første tre måneder. Alligevel fastholder S og SF, at der er behov for ændringer.
Jobcentercheferne godkender kommunernes nye rolle med ansvaret for alle ledige.
Jobcentercheferne godkender kommunernes nye rolle med ansvaret for alle ledige.
Oliver de MyliusAnders Heissel

Det er meget muligt, at cheferne mener, at det går godt, men det handler jo om at skabe mobilitet på arbejdsmarkedet og at ledige får de rette tilbud. Det kan kun ske, hvis man nedlægger de kommunale hegn og laver nogle mere regionale jobcentre.

Torben Hansen
Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører
Fakta

Fakta om rundspørgen til jobcentercheferne:
Altinget.dk har i perioden den 5. til 11. november foretaget en rundspørge blandt cheferne for 12 tilfældigt udvalgte jobcentre i Frederikssund, Varde, Roskilde, Rebild, Frederikshavn, Vejen, Vejle, Hvidovre, Bornholm, Kalundborg, Lyngby-Taarbæk og Holbæk.

De er blevet bedt evaluere, hvordan det har været at overtage beskæftigelsesindsatsen siden jobcenterreformen trådte i kraft den 1.august 2009.


Kilde: Altinget.dk
Fakta

Efter godt tre måneder med ansvaret for alle ledige, melder jobcentercheferne nu samstemmende tilbage: Overdragelsen af beskæftigelsesindsatsen er gået godt.

Det viser en rundspørge til 12 tilfældigt udvalgte jobcenterchefer i hele lande, som Altinget.dk har foretaget.

Trods modstand fra oppositionen, fagbevægelsen, arbejdsgiverne og adskillige eksperter helt fra starten af kommunernes nye rolle med ansvaret for alle ledige, mener jobcentercheferne, at det er gået ganske fint.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024