Julesamtale med Pelle Dragsted

JULESAMTALE: Selvom Pelle Dragsted (EL) selv har været med til at modernisere Enhedslisten, har han stor respekt for mange af partiets gamle folk. For det var dem, der stod fast, dengang der virkelig var modvind til de socialistiske ideer. Det fortæller han blandt andet i dagens kalenderinterview.

Pelle Dragsted er blevet grundigt vaccineret mod meget firkantede politiske holdninger på grund af sin tid i de mere radikale politiske miljøer. Derfor er det ekstremt vigtigt for ham at udfordre sine egne synspunkter og konstant stille sig selv de sværeste spørgsmål. Det fortæller han i dagens udgave i Altingets julekalender.
Pelle Dragsted er blevet grundigt vaccineret mod meget firkantede politiske holdninger på grund af sin tid i de mere radikale politiske miljøer. Derfor er det ekstremt vigtigt for ham at udfordre sine egne synspunkter og konstant stille sig selv de sværeste spørgsmål. Det fortæller han i dagens udgave i Altingets julekalender.Foto: Altinget.dk
Katrine Falk Lønstrup
Fakta
Pelle Dragsted er født 13. april 1975 i København.

Han har siddet i Folketingets for Enhedslisten siden 18. juni 2015, hvor han blev valgt ind i Københavns Storkreds. Han er nu Enhedslistens finansordfører, erhvervsordfører, forbrugerordfører og kirkeordfører.

Pelle Dragsted har en bachelor i historie fra Københavns Universitet fra 2001, og derudover har han læst en kandidat på Københavns Universitet i historie og spansk og på Aarhus Universitet i retorik.


Inden Pelle Dragsted blev valgt til Folketinget, arbejdede han blandt flere år for Enhedslisten. Fra 2005 til 2009 var han international sekretær, fra 2009 til 2011 var han presseansvarlig i partiet, og fra 2011 til 2015 var han Enhedslistens politiske rådgiver.



Kilde: ft.dk

Hvorfor gik du ind i politik?

Det er jo nok det banale svar, men fra jeg var helt ung, har jeg haft lyst til at gøre noget ved de mange uretfærdigheder i samfundet. Jeg er vokset op i et hjem, hvor der altid har været en god portion social indignation over de forhold, man byder mange mennesker i vores samfund. Så jeg er vel egentlig flasket lidt op med at tage stilling og engagere mig.

Jeg er vokset op i et hjem, hvor der altid har været en god portion social indignation over de forhold, man byder mange mennesker i vores samfund. Så jeg er vel egentlig flasket lidt op med at tage stilling og engagere mig.

Pelle Dragsted (EL)
Medlem af Folketinget

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024